Welke tatoeagestijlen zijn er allemaal?

Binnen de wereld van de tatoeages zijn er diverse belangrijke stijlen.

Tatoeages zijn al eeuwenlang een vorm van lichaamsversiering en zelfexpressie. Er zijn talloze tatoeagestijlen over de hele wereld, elk met zijn eigen unieke kenmerken en betekenissen. Hier zijn enkele van de meest populaire tatoeagestijlen:

 1. Traditionele Tatoeages (Old School)
 2. Realisme
 3. Neo-Traditioneel
 4. Waterverf
 5. Fine line
 6. Maori en Polynesisch
 7. Lettering en Kalligrafie
 8. Geometrisch
 9. Japanse (Irezumi)
 10. Trash polka
 11. Black & Grey
 12. New school

Traditionele Tatoeages (Old School): Deze stijl heeft zijn oorsprong in de maritieme wereld en heeft kenmerken zoals dikke zwarte lijnen, felle kleuren en iconische symbolen zoals ankers, zwaluwen en harten. Traditionele tatoeages hebben vaak een sterke symbolische betekenis.

Lees meer...

Realisme: Tattoo realisten tatoeëren de realiteit zonder te streven naar fotografische precisie. Ze maken gebruik van traditionele tattoo-technieken, zoals inkt en naald, om hun onderwerpen vast te leggen.
Foto Realisme: Realistische tatoeages zijn fotogetrouwe afbeeldingen van objecten, mensen of dieren. Dit vereist veel geduld, precisie en artistieke vaardigheid om de illusie van diepte en detail te bereiken. (Deze stijl zetten wij niet in onze studio!

Lees meer...

Neo-Traditioneel: Neo-traditionele tatoeages nemen elementen uit de traditionele stijl en voegen modernere technieken en kleuren toe. Ze hebben vaak gedetailleerde lijnen en levendige kleuren, maar behouden de herkenbare iconografie van traditionele tatoeages.

Lees meer...

Waterverf: Deze stijl bootst het uiterlijk van aquarelschilderijen na. Het kenmerkt zich door zachte overgangen tussen kleuren en lijkt vaak alsof de inkt op de huid is uitgesmeerd, waardoor een schilderachtig effect ontstaat. Deze techniek is ook vertaalbaarin grijstinten.

Lees meer...

Fine line: Fine line tattoos zijn een subtiele kunstvorm, gekenmerkt door dunne, verfijnde lijnen. Ze brengen delicate ontwerpen tot leven met precisie en elegantie, en zijn perfect voor wie op zoek is naar een subtiel, tijdloos inktsieraad.

Lees meer...

Maori en Polynesisch: Deze tatoeages hebben hun oorsprong in de cultuur van de Maori en andere Polynesische volkeren. Ze bevatten vaak complexe patronen en symbolen die persoonlijke en culturele betekenissen vertegenwoordigen.

Lees meer...

Lettering en Kalligrafie: Tatoeages met tekst, namen of citaten worden steeds populairder. Kalligrafie en lettering tatoeages variëren sterk in stijl, van eenvoudig en strak tot sierlijk en versierd.

Lees meer...


Geometrisch: Geometrische tatoeages bestaan uit abstracte vormen en lijnen die vaak een zeer symmetrische en gestructureerde uitstraling hebben. Ze kunnen eenvoudig of complex zijn, afhankelijk van de artistieke visie van de drager.

Lees meer...

Japanse (Irezumi): Deze stijl heeft een lange geschiedenis in Japan en omvat vaak afbeeldingen van draken, koi-vissen, bloemen en mythologische wezens. Japanse tatoeages zijn vaak kleurrijk en gedetailleerd.

Lees meer...

Trash polka: Trash Polka is een relatief nieuwe stijl die zijn oorsprong vond in Duitsland in het begin van de 21e eeuw. Deze stijl staat bekend om zijn expressieve en soms chaotische uitstraling, waarbij zwart en rood de dominante kleuren zijn. Wat Trash Polka echt onderscheidt, is de combinatie van realisme en abstractie, wat resulteert in een visueel intrigerende mix van beelden, symbolen en teksten.

Lees meer...

Black & Grey: Black & grey tattoos zijn tijdloos en elegant. Deze stijl maakt gebruik van grijstinten om diepte en detail te creëren, resulterend in verbluffende, subtiele kunstwerken op de huid. Een klassieke keuze voor tattoo-liefhebbers.

Lees meer...


New school: New school tattoos brengen creatieve en levendige kunst tot leven op je huid. Met gedurfde kleuren en speelse ontwerpen vieren ze individualiteit en verfrissen traditionele tattoo-stijlen. Een gewaagde manier om jezelf uit te drukken!

Lees meer...

Het kiezen van de juiste tatoeagestijl is persoonlijk en hangt af van iemands smaak, persoonlijkheid en betekenis achter de tatoeage. Het is belangrijk om zorgvuldig na te denken over het ontwerp en de artiest te kiezen die het best past bij jouw visie om een tatoeage te krijgen die voor altijd bij je zal blijven.

Op de hoogte blijven!


Laat dan je e-mailadres achter. Hiermee ontvang je de laatste updates en interessante kortingen.